Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Hogere hypotheek voor energiezuinig huis

Verhoog uw maximale hypotheek in 2024 met een energiezuinige woning
Vanaf januari 2024 zijn de hypotheekregels aangepast. Uw maximale hypotheek hangt nu ook af van het energielabel van uw woning. Dit maakt het mogelijk om een hogere hypotheek te krijgen bij de aankoop van een energiezuinig huis. Reinders Assurantiën staat voor u klaar om u te begeleiden bij deze nieuwe opties.

Meer lenen bij energiezuinig huis
Minder energiekosten betekent meer financiële ruimte voor andere uitgaven, zoals uw hypotheek. Het demissionaire kabinet stelt dat het verantwoord is om een hogere hypotheek te nemen bij een laag energieverbruik of bij het nemen van energiebesparende maatregelen.

Extra hypotheek op basis van energielabel
Het bedrag dat u extra kunt lenen varieert afhankelijk van het energielabel van uw woning:

E, F, G Geen extra lening
C, D € 5.000
A, B € 10.000
A+ € 20.000
A++ € 20.000
A+++ € 30.000
A++++ € 40.000
A++++ met prestatiegarantie € 50.000

 

Extra Lenen voor Duurzaamheidsmaatregelen
Naast de extra hypotheek op basis van het energielabel, kunt u ook een extra bedrag lenen voor verduurzaming. Hieronder vindt u een overzicht van de extra leenbedragen:

E, F, G € 20.000
Andere labels (A, B, etc.) € 10.000

Dit extra bedrag moet specifiek worden gebruikt om uw huis verder te verduurzamen.

Invloed van andere factoren
Het is belangrijk om te weten dat uw maximale hypotheek door meerdere factoren wordt beïnvloed. Naast het energielabel spelen ook de getaxeerde waarde van de woning, uw huidige en toekomstige inkomen, en de hoogte van de hypotheekrente een rol.

Het belang van deskundig advies
Met de nieuwe regels is het afsluiten van een hypotheek in 2024 complexer geworden. Daarom is deskundig advies van groot belang. Bij Reinders Assurantiën staan onze Erkende Financieel Adviseurs klaar om u te helpen. Zij zijn altijd op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving en bieden de beste begeleiding bij het afsluiten van uw hypotheek.

Neem contact op
Wilt u meer weten over de nieuwe hypotheekmogelijkheden? Neem dan contact op met Reinders Assurantiën. Wij bieden persoonlijk advies op maat, zodat u kunt profiteren van de voordelen van een energiezuinige woning.

Laatst gelezen berichten

De zomer staat voor de deur! Een tijd van vakantie en ontspanning, maar ook een periode met extra risico’s. Om ervoor te zorgen dat u met een...
Kelly Vleems
Kelly Vleems

Adviseur verzekeringen
Adviseur Regiobank

Reinders Assurantiën - Verzekerd van goed advies

Uw verzekeringen zijn in goede handen