Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Goed nieuws voor starters: half miljoen extra beschikbaar voor startersleningen

De gemeente Coevorden heeft goed nieuws voor starters op de woningmarkt: er wordt een extra bedrag van € 500.000 beschikbaar gesteld voor startersleningen. Dit besluit werd op dinsdagavond 21 mei goedgekeurd door de gemeenteraad van Coevorden.

Succesvolle Startersleningen

De startersleningen, die in september vorig jaar voor het eerst werden geïntroduceerd met een budget van € 300.000, waren een groot succes. De belangstelling was enorm, waardoor het budget snel uitgeput was. De gemeenteraad had toen al aangegeven bereid te zijn de regeling uit te breiden indien deze succesvol zou zijn, en die belofte wordt nu waargemaakt.

Voorwaarden en Voordelen

De starterslening is bedoeld voor mensen die in de gemeente Coevorden wonen of werken en die voor het eerst een woning kopen. De exacte voorwaarden voor de lening zijn te vinden op de website van de gemeente Coevorden. Starters kunnen maximaal € 30.000 lenen, wat helpt om het verschil te overbruggen tussen de koopsom van de woning en het maximale bedrag dat de bank kan verstrekken. Hierdoor krijgen starters meer kansen om hun droomwoning te kopen.

Reactie van Wethouder Steven Stegen

Wethouder Steven Stegen is verheugd met de uitbreiding van het budget: “De woningmarkt is volop in beweging. Veel jongeren zijn op zoek naar een betaalbare woning. Tegelijkertijd is het lastiger om een hypotheek te krijgen. Deze lening kan starters net dat zetje geven om wel in de gemeente Coevorden te kunnen gaan wonen. Wij kunnen hiermee net het verschil maken.”

Blijf op de hoogte van al het nieuws over verzekeringen en hypotheken bij Reinders Assurantiën.


Neem contact met ons op voor advies en hulp bij uw hypotheekaanvraag en maak gebruik van de nieuwe starterslening in Coevorden. Wij staan klaar om u te helpen uw droomwoning te realiseren!

Laatst gelezen berichten

Met de dreiging van een naderende storm in Nederland is het van cruciaal belang om goed voorbereid te zijn op mogelijke stormschade. Wij begrijpen dat uw huis...
Kelly Vleems
Kelly Vleems

Adviseur verzekeringen
Adviseur Regiobank

Reinders Assurantiën - Verzekerd van goed advies

Uw verzekeringen zijn in goede handen